Stuckwerk en vloer drogen, wanneer is wat droog? Meten is weten!

donderdag 20 september 2018 door Ronald Tubben

Wanneer is de vloer of de gestucte wand droog?

U bent bezig met een verbouwing of afbouwen van een nieuwbouwwoning. U staat te popelen om verder te gaan met schilderen, behangen of de vloer maar is alles al droog genoeg om verder te kunnen?

Bij een verbouwing of nieuwbouw wordt er bij veel water gebruikt. Water is nodig om de bouwstoffen te verwerken maar het kan ook zijn dat het er tijdens de bouw is ingeregend. 

Bij het afwerken van de vloer en de wanden moet het vocht er uit zijn. Maar wanneer is dat? Kunnen we op natuurlijke droging wachten of gaan we op zoek naar een bouwdroger verhuur om het te versnellen?
En hoe lang heeft u dan zo'n bouwdroger nodig? Niet te lang, dat kost huur en energie maar ook niet te kort want dan is het nog niet klaar.

Om er achter te komen wanneer vloeren en wanden droog zijn biedt een vochtmeter uitkomst. Immers: Meten is weten en gissen is missen.

Bouwvocht sneller drogen, schimmel het huis uit

Bij nieuwbouw of een verbouwing wordt er vaak gewerkt met water. De beton - zandcementdekvloer en de gestucte wanden zijn dan vaak nog lange tijd vochtig. Te vochtig om verder te gaan met het leggen van de vloer of afwerken van de wanden. Wilt u het drogen een handje helpen dan hebben wij daar de juiste bouwdrogers en ventilatoren te huur.

Aanbevolen door Dryfast

Dryfast is een begrip in de wereld van drogen. We zijn dan ook trots dat we door Dryfast worden aanbevolen als het om drogen gaat. Onze machines zijn perfect onderhouden en we volgen regelmatig trainingen op het gebied van drogen, ventileren en verwarmen om u van goed advies te voorzien.

Droogt het niet te snel met een bouwdroger?

Neen! Door de bouwdrogers en ventilatoren juist te positioneren gaat het drogen van wanden en vloeren gecontroleerder dan langs de natuurlijke weg. Door een continue luchtstroom droogt uw wand gelijkmatiger dan door het openen van een raam. Hierdoor worden scheuren juist voorkomen. Ook zal er geen schimmel ontstaan in de dode hoeken.

Kan er helemaal niks mis gaan met een bouwdroger?

Jawel, door het verkeerd plaatsen van de machines kan er wel schade optreden. Daarom krijgt u bij ons ook het juiste advies met bruikbare tips and tricks. Wij worden 2 x per jaar getraind door Dryfast.

Welke droger?

Er zijn veel omstandigheden die de capaciteit van de droger bepalen.

Maar er zijn wel een paar vuistregels:

- Het drogen gaat het beste tussen de 15 en 20 graden
- Een ventilator helpt om de luchtstroom op gang te houden om zo de luchtvochtigheid van de ruimte consistent te houden
- De type-aanduiding van de droger geeft het aantal m3 op van de ruimte. Aantal kuubs bepalen? Huur een afstandsmeter.
- Meer capaciteit installeren is nadelig voor uw stroomrekening en huur maar levert geen tijdwinst op
- Hier vindt u onze bouwdrogers

Krijg inzicht in het drogen met de gratis vochtmeter!

Wanneer is alles droog?


Meten is weten, mits je weet wat je meet.

Daarom krijgt u, bij een bouwdroger met ventilator, gratis de beschikking over een vochtmeter. Het voordeel is dat u de machines niet te langer hoeft te te huren dan nodig maar ook dat u precies weet welke plaatsen nog aandacht verdienen.
Uiteraard krijgt u ook bij de vochtmeter praktische instructies.

Meer informatie of advies? Neem direct contact op met de klantenservice

Direct huren? De machines staan hieronder vermeld en zijn veelal direct leverbaar.

 

Gratis vochtmeter bij bouwdroger met ventilator

Transport

Ondanks dat de meeste drogers achterin de auto passen kunnen we ons voorstellen dat u de bouwdrogers liever op locatie laat bezorgen. We leveren in de hele provincie Utrecht, informeer naar de mogelijkheden.


Over de auteur

Oprichter en eigenaar van Gereedschapverhuur.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht